Forårets lys og magt

cp01670

Af Carl Peter Krarup, arkitekt og aktiv sejler

Så er det blevet forår over Danmark og Thy, og før vi ved af det er det sommer, så derfor gælder det om at nyde det, og glæde sig over det mens det er her.

En gåtur ned igennem gaderne i de første forårsdage med klart sollys, er en utrolig oplevelse. Folk er fantastisk positive, hilser på hinanden, standser op og får en snak, glemt er vinterens mørke og kulde.

Fortsætter man ned på havnen er der fuld aktivitet, bådene bliver pudset og poleret, ting bliver tjekket og eventuelt udskiftet og en ny gang bundsmøre skal der også til. Hvis man har prøvet at komme ned i en havn om foråret, har man ikke kunnet undgå at lægge mærke til den utrolig positiv og smittende stemning  der er, folk er i godt humør fordi de er kommet ud af vinterdvalen, og ud i solen. De fleste både er kommet i vandet og de mennesker man ikke har set i et halvt år dukker op, og man får fulgt op på hvad der er sket siden sidst. Det er også blevet tilstrækkeligt varmt til at man kan komme på vandet, selv om lidt ekstra tøj, nok kan redde en fra en ordentlig forårsforkølelse.

I haverne er der fuld gang i klipningen og trimningen hvilket bevirker lange køer på byens containerplads, hvor haveaffaldet hober sig op.
Drivhuse bliver genrejst efter stormen, eller blot mange års tro tjeneste,  og bygninger bliver efterset og gennemgået for vinterens værste påvirkninger.

cp02670
Mælkebøtterne vælter op af jorden og giver de grønne græsplæner og markerne et fantastisk syn sammen med de fantastiske gule rapsmarker. Vintersæden er næsten allerede knæhøj og på markerne gror græsset til glæde for alle.
Prøv at lægge mærke til alle de fantastiske grønne nuancer der er i denne tid, det er  helt utroligt, og der er bestemt noget om det, at grønt er godt for øjnene.
Hvert år har man lyst til at fastholde disse grønne nuancer men hvert år glipper det.

carlpeter02670
Det er utroligt hvilken magt solen har på naturen og os mennesker, og at betragte det scenarie der sker hvert år på denne tid er et sandt mirakel.
Hvor ville det være dejligt hvis vi mennesker kunne fastholde denne positive holdning, som vi alle bliver ramt af i denne tid. Bevare en åben og konstruktiv dialog i alle situationer, være åben i sindet for nye ideer og tiltag, og prøve at se muligheder i stedet for begrænsninger.

klik her for oversigt over alle indlæg