En dejlig uge i Thy!

bernt01sh670

Af Bernt Petersen – en af initiativtagerne til kunstforeningen Det Ny Kastet, som har Det Gamle Rådhus i Thisted som base – 7. november 2013

Ja, tiden går hurtigere, end man regner med. I sidste uge sad jeg og læste Gitte Ishøys klumme ”Træt af rynker” på navnligthy.dk, sikke en dejlig hverdagshistorie. Den gjorde mig glad og fik mig til at tænke over min egen situation. Og inspirerede mig til min næste til navnligthy.dk.
For hvordan jeg skal leve mit liv bedst? En filosof sagde engang, at filosofi handler om at tænke bedre for at leve bedre. Og jeg er enig. Det betyder ikke, at tanken alene kan give et godt liv, slet ikke, men det betyder, at det at tænke over livet hjælper til at kunne leve bedre.

Men hvad har livet så budt mig i løbet af sidste uge, eller jeg skulle måske sige, hvad har jeg budt livet? For det drejer sig vel ikke om, hvad livet kan give mig, men hvad jeg kan gøre, for at livet bliver bedre for dem, der er omkring mig, og andre, som måske kommer til at få en god oplevelse og derved giver noget mere.

bernt04sh670

Alexander og William.

Min familie står altid højt på listen over, hvor jeg gerne vil sætte mine spor. Hvor er det dejligt at have 2 drenge på 10 år, William og Alexander, som hele tiden er nysgerrige og vil mere! Her kan man få en masse energi, hvis man giver dem tid og er til stede. Det samme hos Emma, som gerne vil ud og rejse, inden hun skal studere videre, og derfor er i fuld gang med at tjene så mange penge, som hun kan nå, så hun kan komme ud på sin første store solo dannende rejse.

bernt03sh670

Emma og Jack.

Derudover har jeg været til en del møder, som alle er kendetegnet ved, at der er mennesker, der vil Thy noget godt.

Land Art i regionen, som er Region Nordjyllands store satsning i de kommende år; her fik vi besøg af den nye projektleder Signe Højmark, som fik lov til at mødes med kunstnere og folk fra nogle af de institutioner, som evt. kunne være med til at løfte denne opgave i vores del af regionen, og der skulle vi gerne være med.

Cold Hawaii fik ikke de penge fra Thisted Kommune, som de mente skulle være med til at løfte opgaven, og derefter smed de håndklædet i ringen. Men måske er det tid til at gå tilbage til rødderne omkring Cold Hawaii og finde ud af, hvad der så kan lade sig gøre, der er stadig masser af muligheder − også uden PWA Touren.

Fyret i Hanstholm har masser af muligheder, og mange har budt ind med gode ideer. Nu er det så måske på tide at få samlet visionerne og finde ud af, hvad der kan lade sig gøre med de rammer, der er.

Regional Madkultur, som har Jeanette Lund som projektleder, har haft min interesse, da jeg tror, at fødevarer er en af de muligheder, vi her i regionen har for at ekspandere og skabe nye jobs. Derfor skal vi være med til at bakke op om projektet og hjælpe med at fortælle den gode historie.

Abracadabra er navnet på den nye film af Mikkel Winter og Jesper Frost, to unge fyre som bare vil lave deres næste film. De blev færdige med at filme i fredags, nu skal de i gang med redigeringen af filmen. Spændende at se, hvad det bliver for en film, og dejligt at se unge mennesker, der tør og gør det!

En sidste ting, som fik en del af min opmærksomhed, var udstillingen ”Efter surrealismen” på det gamle rådhus, som Kunstforeningen Det Ny Kastet står for, og som jeg har den glæde at være formand for, en super udstilling, som jeg gerne vil slå et slag for her. Den er værd at se.

bernt06

Bernt Petersen.

Efter en uge, hvor jeg har været sammen med en masse gode mennesker, der gerne vil Thy noget godt, sluttede jeg ugen med at være sammen med familien, ikke måske som Gitte med at se på rynker, men med at være aktiv med min dejlige familie! Men både rynker og familie har hver sin charme, sat i det rette perspektiv.

PS. Vi afsluttede Kastets fernisering med at tage ned på Plantagehuset, hvor vi var inviteret af Chris Poulsen til at høre Beatrio med Per Wirum. Endnu en dejlig oplevelse her i Thy!

PSPS. Uden Anette bag det hele, kunne dette ikke lade sig gøre!