Kristian og Katja deler saks og hårfin kærlighed

SAMMENHOLD: Kristian og Katja er kærester – de er gift – de har også succes med Salon Mr. & Mrs.

Af Klaus Madsen 22. juli 2010

THISTED: For Kristian og Katja Bertelsen har de sidste fire år været fyldt med arbejde. Ugernes arbejdstimer har været mange flere end normen på 37 timer. De klager ikke – de har selv valgt det. De nyder glæden ved at arbejde sammen og glæden ved at se deres salon vokse.

Klik på billedet for at høre Kristian og Katja  fortælle og se billeder.

1. maj 2006 overtog Kristian og Katja kældersalonen Klip Undercut midt på Vestergade i Thisted. Kristian begyndte straks at arbejde i salonen der endnu hed Klip Undercut. Katja måtte vente til 1. august. Hun skulle først være færdig med læretiden hos Frisør Hanne Lykke. Kristian var et par år tidligere blevet udlært hos Frisør Morten Lynge, og han havde haft forskellige frisørjobs. Kristian og Katjas salon kom hurtigt til at hedde salon Mr. & Mrs.

Kristian Bertelsen.

Det var ikke uden betænkeligheder Kristian og Katja som 24-årig og 25-årig sprang ud på dybt vand. Katja ville egentlig gerne havde været ude at arbejde som frisørsvend et par år før hun realiserede drømmen om egen salon. Hun var også lidt nervøs for om det nu kunne gå at dele alle døgnets timer med Kristian. Alle forbehold blev hurtigt smidt til side. De nyder begge at være sammen om at skabe en god salon. Kristian siger helt uden tøven, at det er det er det bedste han har gjort: At starte en salon, se det gro og udvikle sig, og så gøre det sammen med det mennesker han holder allermest af. Kristian og Katja har været sammen i godt syv år og er for et par siden blevet gift.

Katja Bertelsen.

Nu kan hverken Kristian eller Katja forestille sig at Salon Mr. & Mrs kan eksistere uden den anden. Som de fleste snakker de om dagens oplevelser når de kommer hjem. Efter en lang torsdag med 10 timers arbejde har de oplevet, at de med bare at par meter mellem stolene i salonen har haft helt forskellige oplevelser, som de gerne vil dele med hinanden. Bare tanken om at ikke at være sammen i salonen er næsten uoverskuelig – det kan de godt grine lidt alvorligt af.

Katja har god forstand på computeren og teknikken i salonen.

Kristian, der er 28 og fra Vesløs, har altid vist han ville være frisør. Hans morfar og hans onkel var frisører og Kristians mormor hjalp til i morfarens salon. Det er fornemmelsen af godt håndværk og glæden ved at skabe noget enestående der er vigtig. Når man har øje for mulighederne og evnen til at gøre gode ideer til virkelighed er arbejdet som frisør dejligt. Kristian har stor glæde ved at se tilfredse og glade mennesker forlade salonen.

Kristian Bertelsen.

Katja på 29 var aupairpige i London, da hun fandt ud, at hun ville være frisør. Hun havde taget en handelsskoleeksamen uden det førte til noget umiddelbart, og hun havde en periode med arbejde på en fabrik. Drømmen om at blive frisør har nok altid været der. Katja boede de første 10 år i Hurup, inden hun flyttede til Thisted. I salonen er det Katja der tager sig af teknikken. Når computer og dankortmaskine gør knuder, løser Katja problemerne.

Katja Bertelsen.

Hårmoden har udviklet sig meget de sidste år. Kristian og Katja glæder sig over, at alt er tilladt, og over at mange kunder godt tør prøve noget nyt. Det er også blevet et krav at kunne sætte og klippe håret på  nye måder. Konkurrencen er blevet stor.

Ved starten i 2006 havde Kristian og Katja en ansat – nu har de fem. Kristian drømmer lidt om at få flere saloner og Katja nikker stille.