Fremtidens Marianne

FREMTIDSPLANER: Marianne Smed er 19 år. Hun går i 3. G på gymnasiet i Thisted. Når hun til sommer står med studenterhuen på hovedet, vil hun til USA i et år, inden hun efter en tur rundt i verden, tager fat på at læse på universitetet

Af Klaus Madsen – 20. november 2014

HILLERSLEV: Marianne Smed har lagt mange planer for fremtiden. Som en af de første i familien har hun en universitetsuddannelse som mål. Når hun om nogle år forlader studierne til audiologopædagog, håber hun at komme tilbage til Thy.
For Marianne er det sidste år på gymnasiet. Hun går i 3 G på samfundsfaglig linie.

Klik på pilen for at høre Marianne fortælle.

Når studentereksamen til sommer krones med studenderhue vil hun ud i verden. Det er godt at møde nye mennesker, og lære nye samfund at kende.
Marianne er vokset op på en ejendom på Bellisvej ved Hillerslev. Hendes far Jens er tømrermester i Hillerslev. Hendes mor, Lone, er køkkenassistent. Storebror Mads er udlært tømrer, og lillesøster Mette går i skole.

marianne15

Pause på gymnasiet.

Audiologopædagog- uddannelsen giver Marianne mulighed for at komme til at arbejde med blandt andet ordblinde børn. Hun kan komme til at hjælpe mennesker med hjerneskader til at få sproget tilbage.
Arbejde med børn har Mariannes interesse, og egentlig var det en pædagoguddannelse, der fristede. Lidt beskeden fortæller hun, at hun fik at vide, at hun sagtens kunne klare større udfordringer. Derfor fandt hun uddannelsen til audiologopædagog – det mange kender som tale-hørepædagog. Uddannelsen tilbydes på universiteterne i Odense og København. Marianne håber at komme til at læse i Odense.

marianne14

Inden hun starter på 5 års studier skal hun først et år til USA, og derefter et halvt års tid på rejse ud i verden sammen med kæresten.
I USA skal hun være au pair hos en amerikansk familie. De næste vinteruger skal hun bruge til at søge en god familie. Både Marianne og familien skal gennem er godkendelsesproces gennem organisationen Cultural Care, så ingen får en dårlig oplevelse.
Opholdet hos familien skal lære Marianne om andre menneskers kultur. Det vil blive en solid grund at bygge både studier, og senere arbejde på.
Hun tror også, det vil være godt at komme væk et stykke tid.

marianne04

Gymnasiet har været et naturligt mål for Marianne. Hun startede i Hillerslev Skole, havde 2 år på Tingstrup Skole inden hun tog 10. klasse på Venø Efterskole.
På efterskolen tog hun linjen for natur- og fritidsliv. Det var naturligt for en spejderpige.
Familien Smed har dybe traditioner for at arbejde med og for børn i KFUM-spejderbevægelsen. Mariannes far har været spejderleder i mange år. Marianne har været spejder i 12 år, og hun er aktiv som leder for ulveungerne i KFUM-spejdergruppen i Nors. Ulveungerne er piger og drenge fra 1. til 3. klasse. Marianne vil gerne gøre børnene til gode spejdere.
Spejderlivet giver mange venner, både lokalt og i hele landet. Her lærer børn og unge om både samarbejde og ledelse. Spejderviden har man med sig hele livet.

marianne22

Marianne har mange planer. Hun har mange ønsker, og hun udtrykker vilje til at nå meget.

marianne20