Malthes race

FART PÅ: 13-årige Malthe Jakobsen har både vilje, drømme og ambitioner om at blive professionel racerkører

Af Klaus Madsen – 3. april 2017

SENNELS: Malthe Jakobsen var knap 4 år gammel, da han første gang satte sig bag rattet, og trykkede på speederen, i en gokart.
Siden er det blevet til mange timer i en af de små vævre racere. Udgangspunktet har været Thy Karting Center i Tved, som er en af Danmarks bedste. Det er også blevet til et drengeværelse, som er godt fyldt op af pokaler.

Lysten til, og interessen for, motorsport har han ikke fra fremmede. Malthes far, Lasse Jakobsen, havde succes da han for en snes år siden kørte nogle sæsoner i en Formel Ford Racer og en halv sæson i Formel 3.
Da Malthe fik sin første gokart viste han hurtigt talent. Han kørte sit første løb, da han var otte år gammel, og han fik gode placeringer i de mange løb han deltog i. Det gav blod på tanden.
Han viste også, at han er et konkurrencemenneske. Han vil vinde, og hader at tabe. Nu er han dog holdt op med at tude, når han nødtvunget må erkende et nederlag i ludo.

malthe29

Det er blevet til et nordisk mesterskab, to jyske mesterskaber, to sejre i Nordjysk Cup og to danske mesterskaber. Det første DM vandt Malthe som 9-årig. I 2017 er Malthe en del af Dansk Automobil Sports Unions elitetrup. Han er også en del af Team Danmarks talentudviklingsprogram.

malthe13 malthe25

Malthe bor i Sennels. Han går i syvende klasse på Østre Skole. Malthes klasse er en klasse, hvor det er muligt at dyrke sin idræt på et forholdsvis højt plan. Han går i klasse med svømmere, fodboldspillere, håndboldspillere og en klassekammerat, som dyrker hestesport.
Hver tirsdag og torsdag bruger eleverne i klassen de første timer til at træne deres idræt Malthe har to timer i Studie 7 for at træne. For en racerkører er det også vigtigt at træne kroppen. Særlig nakke og arme skal have styrke

malthe05 malthe06

Håndbold er også Malthes store interesse. Han spiller på U-14 holdet i håndboldklubben Thy. Håndboldsæsonen passer godt med, at gokartkørerne ofte ligger stille i vintermånederne. For Malthe er det også godt at få en pause fra gokartsporten. Så bliver han lidt mere “sulten”, når foråret kommer og sæsonen på gokartbanerne starter.
Malthe træner i sæsonen på banen i Tved hver tirsdag, torsdag. Han træner også lørdag, når der ikke er løb.

malthe14

For at gøre Malthe bedre har han fået sin egen træner, Benjamin Bailey. Han er også mekaniker på Malthes Gokart. Benjamin Bailey har haft en motorsportskarriere, og han kan med sine erfaringer støtte op om Malthe.
For Malthes forældre, Anette og Lasse, er det vigtigt at det er Malthes ambitioner der driver ham frem mod drømmen om at blive professionel racerkører.
De vil som forældre støtte, men ikke pace Malthe.

malthe22 malthe24

Motorsport er kostbar. Derfor er det nødvendig med sponsorer til at hjælpe med til finanseringen. Malthe har til sæsonen 2017 selv skaffet sponsorer. Det er Malthe selv, der banker på dørene hos mulige sponsorer for at fortælle om sin sport.

malthe12

Når Malthe skal til løb tager familien med. Far Lasse kører teambilen, hvor der også er plads til at overnatte. Lillebror Frederik på 10 kører også gokart. Lillesøster Karla er også ofte med sammen med mor Anette.

malthe03 malthe01