Knuds billeder om Thy


FOTOGRAF:
Lyset og landskabet i Thy er inspiration for Knud E. Jensens arbejde som fotograf

Af Klaus Madsen – 12. december 2013

ULLERUP: Naturen former mennesker i Thy. Tydeligt præget af vestenvinden står, på toppen af Gøggårdsvej i Ullerup ved Heltborg, et træ. Træet danner en særlig smuk ramme om gravhøjen Lundehøj – et billede, som fotograf Knud E. Jensen kan se fra huset hvor han bor. Træ og gravhøj er thys landskab. Thys landskab er en stærk inspiration for Knuds arbejde som fotograf.

Klik på pilen for at høre Knud E. Jensen fortælle og se billeder fra Thy

På toppen af Gøggårdsvej i Heltborg er det forblæste træ ramme om gravhøjen Lundehøj.

Lyset i Thy er stærkt, og lysets kraft og uendelige vekslen giver mennesker styrke, og i Thy kan man se hele himlen. Hver dag i Thy giver nye billeder. Når Knud færdes i Thy, ser han hele tiden nye billeder – billeder han må tage for at give oplevelsen, begejstringen og fortællingen videre.

Knud E. Jensen.

33PF6624

Knud E. Jensen.

Knud vælger, når han lader kameraet tage et billede. Så har han som fotograf bestemt udsnittet og fortællingen. Han har udnyttet landskabets linier og form, og ventet på, at netop lysets karakter understreger linier og form. Måske har han ærgret sig over, at lysets snarrådighed overhalede tiden det tog at finde kameraet frem og vælge udsnitte

A51K1950

Knud E. Jensen.

hanstholm-3898

Knud E. Jensen

Knud kom i fotograflære i 1962 ved fotograferne Margit og Jørgen Mathiesen i Ulfborg. Han var som 12-årig bydreng hos fotograferne, og det var deres brug af lyset, og også teknikken der skabte interessen. Med et svendebrev som fotograf kom han til at arbejde nogle år i Fotomagasinet i Thisted. Han havde forinden været værnepligtig i flyvevåbnet. For at bygge videre på uddannelsen tog han til Berlin i en periode.

A51K0424

Knud E. Jensen.

Knud E. Jensen

1. november 1970 startede han som fotograf i Hurup. Han havde atelier med portrætfotografering og lavede også rekelamefotografiske opgaver. I 1984 blev forretningen solgt, og Knud flyttede aktiviteterne til ejendommen på Gøggårdsvej. Siden har han udelukkende arbejdet med reklame- og industrifotografering. Han dyrkede også landskabsfotograferingen mere intensivt, og han har udgivet to bøger med billeder fra Thy.

knud101

Knud er thybo. Han er født i Koldby i 1944. Han er gift med Annette, og de har sønnen Jeppe.