Symaskiner og støvsugere efter fyraften

SYMASKINER: Klaus Nielsen fra Snedsted reparerer og sælger symaskiner og støvsugere

Af Klaus Madsen – 6. september 2012

SNEDSTED: For et par år siden  besluttede Klaus Nielsen, at han ville sikre thyboerne et sted, hvor de kunne få repareret symaskiner og støvsugere. I flere generationer blev der solgt og serviceret symaskiner og støvsugere fra Malles forretning i Snedsted. Efter forretningen blev overtaget af et investeringsselskab, der udelukkende ville satse på babyudstyr, var der risiko for at thyboer skulle køre til Holstebro, Ålborg eller Viborg for at få serviceret symaskiner og støvsugere.


Klik på billedet for at høre Klaus Nielsen fortælle

Klaus Nielsen er 56 år. Han har officielt arbejdet i Malles forretning i 36 år. Uofficielt har han været der i 46 år. Han startede som 10-årig, når han fulgte bedstefaren på arbejde. Den officielle tid hos Malle startede, da han var 20. Han fik en uddannelse som møbelekspedient. Den gang handlede Malle i Snedsted, der mest er kendt for salg af barnevogne og babyudstyr, også med støvsugere, symaskiner og møbler. Uddannelse til møbelekspedient var den eneste mulighed for en læreplads hos Malle. Klaus husker med et stille suk, hvordan det var at bære en massiv egetræsskænk op på 3. sal.

Klaus har bygget garagen om til symaskineværksted.

Hurtigt blev der også brug for Klaus´s fingersnilde. Malle havde et stort salg af symaskiner og støvsugere. Den gang blev symaskinerne fremstillet i høj kvalitet på fabrikker i Tyskland, Schweiz og Sverige. Det var mærker som Bernina, Singer, Pfaff, Elna, Husquarna. Nu er der kun produktion af Bernina i Scweiz tilbage i Europa. Symaskiner med gode Europæiske navne produceres i Østen og mest i Kina.
Klaus´ fingersnilde gjorde, at det efterhånden blev reparation og salg af symaskiner og støvsugere, der fyldte arbejdsdagene. Han fik sit eget lille værksted. Klaus og firmaet Malle fik oparbejdet er godt ry. Kunderne kom fra hele det nordvestjyske område.

Klaus Nielsen, symaskiner og støvsugere, Snedsted.

For et par år siden skulle Malle ikke længere sælge og servicere symaskiner og støvsugere. Det passede ikke til konceptet i Babysam, som forretningen nu hedder. Klaus besluttede derfor, at han vil sikre thyboer og andre nordvestjyder et sted, hvor de stadig kunne købe symaskiner og støvsugere af god kvalitet. Det skulle også være muligt at få repareret maskinerne i Thy.

Symaskinenåle er spidse – også de brugte.

Det kan godt betale sig at reparere symaskiner af god kvalitet. Klaus oplever, at selv meget gamle maskiner, af gode mærker, stort set er uopslidelige, når de får bare et minimum af vedligeholdelse.
Han har stadig gode kontakter, i blandt andet Tyskland, der kan levere reservedele.

Klaus Nielsen.

Når Klaus holder fyraften fra sit faste arbejde i Babysam-forretningen, har han hver dag fra 18 til 20 åbent. Garagen ved huset, i den vestlige del af Hovedgaden i Snedsted, er bygget om til en lille butik og et værksted. Det giver både travle og lange arbejdsdage, når kunderne med symaskiner og støvsugere skal passes.

Klaus Nielsen, symaskiner og støvsugere, Snedsted.