Kathrine er glad for at synge i kor

PIGEKOR: I 10 år har Kathrine Thøgersen fra Østerild sunget i et af Danmarks bedste kor – Nordvestjysk Pigekor.

Af Klaus Madsen – 17. november 2011

THISTED: Kathrine Thøgersen fra Østerild går i 2. G på gymnasiet i Thisted. Hver uge bruger hun et par timer på at være en del af Nordvestjysk Pigekor. Hun startede i koret da hun gik i 2. klasse. Sangen og koret er blevet en vigtig del af Kathrines hverdag. Hun har ikke planer om at tage en musikalsk uddannelse. Hun er dog helt sikker på, at hun vil blive ved med at dyrke sang og musik.

Klik på billedet for at høre Kathrine fortælle

Da Kathrine startede i Nordvesjysk Pigekor, troede hun det kun var kirkelige sange, hun skulle synge. Hun havde en forestilling om, at et kor hørte til i kirken. Hun fandt hurtigt ud af, at koret også havde mange andre og mere rytmiske sange på repertoiret.
Koret har været, og er også et godt sted, med mange gode kammerater, der har glæden ved sangen til fælles. I korets fællesskab  har hun det godt, og hun har stor glæde ved at lave det hun gerne vil.

Annette Boch Petersen dirigerer koret.

I koret betyder alle medlemmerne lige meget. Solisten kan ikke klare opgaven uden at have et dygtigt kor i ryggen. Kathrine sætter stor pris på, at korets dirigent og bestyrelse gør meget ud af, at alle i koret betyder noget. Hun er også glad for at kunne synge i et kor, som har et ønske om at være blandt de bedste. Det er spændende at tage de musikalske udfordringer op.

Kathrine Thøgersen

Kahrine har haft gode oplevelser med Nordvestjysk Pigekor. Koret har tradition for hvert andet år at rejse. Det er blevet til rejser og koncerter i Berlin, London, Prag og Norge. Ind til sidste år har koret deltaget i Sangerdysten og konkurreret om det man i korkredse har opfattet som det uofficielle danmarksmesterskab i korsang. Den bedste placering har været en 3. plads. Det økonomiske grundlag for Sangerdysten er faldet væk, og det er derfor usikkert om komkurrencen bliver genoptaget.

Interessen for, og glæden ved, at synge har givet Kathrine et fritidsarbejde som kirkesanger i Østerild og Hunstrup kirker. Hun kan bruge, det hun har lært i koret, når nye salmer skal indøves.
Der er 25 piger i Nordvestjysk Pigekor. Koret vil gerne være et elitekor, og derfor har pigerne mulighed for dygtiggøre sig for at blive optaget i koret.  Der er en korskole, hvor piger fra 4. og 5. klasse starter, og et spirekor. Pigerne er normalt et par år i korskolen hvor de får stemmetræning, lærer og rytmik og noder. I spirekoret, hvis medlemmer er piger fra 2. og 3. klasse, gør pigerne klar til optagelsesprøven til korskolen.

Hyggesnak inden øvetimerne.

Nordvestjysk Pigekor har 15. november udgivet to CD album med sange, der er optaget ved en sommerkoncert og en julekoncert.
Korene dirigeres og undervises af Annette Boch Petersen. Bag koret står foreningen Nordvestjysk Pigekor, der blev startet i 2000. Koret startede i 1995  på Thisted Musikskole.

Klik på billedet for se Nordvestjysk Pigekors hjemmeside.