Fra Hurup Johnys verden og musik går

HJEMSTAVN: Johny Hansen har hele Danmark som arbejdsplads, og han har Hurup som det faste udgangs- og holdepunkt

Af Klaus Madsen – 15. september 2011

HURUP: Efter et spillejob i Sønderjylland tager Johny Hansen gerne turen, med timers nattekørsel, tilbage til Hurup for næste dag at sætte sig i bilen og køre til Sjælland for at spille. Han runder hvert år 100.000 kilometer og mange hundrede timer på landevejene.


Klik på billedet for at høre Johny Hansen fortælle

Det er vigtigt at komme hjem til Hurup og familien. Med 150 spillejobs med Kandis, 40 optrædener med far Bjørn og en halvs snes solo om året, er det vigtigt at være hjemme så meget som muligt. Derfor vil han helst hjem efter hvert job. Johny sidder næsten altid ved rattet når Kandis kører ud på spillejob. Tiden bruges til at tænke på aftenens job og til at få samlet op på tankerne. Inden Johny og de andre i Kandis normalt ved 17-tiden kommer frem til et af de mange 7 timers job i en hal, er fortroppen med to eller tre mand i en lastbil med 7-8 tons udstyr kommet ved 13. tiden. Johny kan godt føle sig brændt ud når arbejdet er slut. På hjemturen overlader han rattet til gruppens andre medlemmer. Så bliver der tid til en lille blund efter de mange timer på scenen som forsanger.

Johny er født og opvokset i Hurup. Her gik han i skole, og han har stadig gode venner fra skoletiden, som han ikke vil undvære. Her har han det meste af familien omkring sig. Berømmelsen som Johny fra Kandis har ikke den store indflydelse på, hvordan han kan færdes i byen. Han føler tryghed ved at bo i et samfund, hvor de fleste kender og respekterer hinanden. Suset fra storbyen savner han slet ikke. Efter mere end et par dage i København længes han tilbage til Hurup og Thy. Da han for en snes år siden tog elinstallatøreksamen, boede han i et par år i Ålborg. Her var det besværligt at parkere. Han følte det var nødvendigt at stå i kø til næsten alt. I Hurup kan han hurtigt handle ind. Det er let at parkere, og der er ikke lange køer ved kasseapparaterne.

Storbyens mange tilbud og fristelser kan ikke opveje fordelen ved at bo i et samfund som Hurup, og slet ikke konkurrere med Thys natur. Johny er stolt, når han viser sine gæster Vesterhavet og klittens barske natur, og når de efter en kort køretur kan gå en tur omkring Doverodde havn og vise noget helt andet og blidt frem. Det er en rigdom han ikke vil undvære.
I Hurup kan man få lov til at passe sig selv på en god måde. Succesen med Kandis har givet Johny mulighed for at drive et ejendomsselskab med nu 29 lejemål. Han kan godt lide at være iværksætter og få ideer til at blive til virkelighed og gro. Han er også medejer af bookingbureauet Musikevent.

Johny og Kandis står for populær dansemusik. Han undrer sig lidt over, at der ikke dukker nye grupper med yngre musikere op på dansemusikscenen. Tidligere har Johny og Kandis ofte spillet til større arrangementer med Bamse og Birthe Kjær. Efter Bamses alt for tidlige død, og efter Birthe Kjær ikke det sidste års tid ikke har optrådt, er der ikke kommet nye navne og grupper.
Måske er lysten til at spille dansemusik en hel aften for danseglade mennesker ikke så stor, som lysten til at være topstjerne og spille flotte koncerter.

Det er snart tre år siden Johnys kone Helle tog sig af dage. Han stod alene med to teenagepiger og et liv som popstjerne i populærmediernes skarpe projektørlys. Det var svært. Johny valgte at være åben om tragedien. Forholdsvis hurtigt kom han og Kandis i gang med at spille igen. Aftalekalenderen var jo fyldt. I Hurup mødte han stor opbakning. Det var godt at mærke familiens støtte. Når formiddagsaviser og ugeblade havde klistret forsiden til med familiens ulykke, vendte kioskerne og supermarkederne bagsiden frem på salgsstativerne. Johny vidste også han ikke kunne være alene. Han havde og har brug for at have en at dele livet med. Efter trekvart år fandt han Gitte. Nogle syntes det måske var lidt hurtigt – det var nu sådan det blev.
Gitte bor nu sammen med Johny, og hun har startet en outletbutik i Hurups gamle politistation, som Johny for nogle år siden købte og satte istand.

Når Kandis 26. september sender deres cd “Kandis 14” på gaden er det med nye sange, som Johny har skrevet om den svære tid efter Helles død, og også en  sang til Gitte. Sangene er en del af Johnys fortælling om livet – et godt liv.

Klik på billedet for at se Kandis´hjemmeside.