Dans og dannelse i bog og på museumsudstilling

TAK FOR DANSEN: I 37 år underviste Herdis Dyrmann thyboer i dans og dannelse. Hun fylder 10. juli 90, og det markeres med udgivelse af en og og en udstilling på Museet i Thisted

Af Klaus Madsen – 30. juni 2011

THISTED: Hun fylder 90 10. juli. Hun har haft et eventyrligt liv med dans og med sin mand Erland, som hun giftede sig med i det ellers så mørke krigsår 1944. Herdis Dyrmann er stadig, for mange thyboer, indbegrebet af dannelse og dans.


Klik på billedet for at se billeder og høre brudstykker fra dagen hvor bogen om Herdis Dyrmann blev udgivet og udstillingen åbnede

26. juni udkom bogen om Herdis Dyrmann, “Tak for dansen”,  og samme dag kunne formand for bestyrelsen Poul Hvass Hansen byde velkommen til sommerudstillingen på Museet for Thy og Vester Hanherred – en udstilling om Herdis Dyrmanns arbejde med danseskole, svømmeundervisning og i mange år efter Thy-Hallen i 1975 blev åbnet med  svømmehal, synkrosvømning på eliteplan i både Danmark og udlandet.

Det var Erik Dyrmann junior, Herdis Dyrmanns nevø, der på sin kone Betinas opfordring, tog initiativ til at få Svend Sørensen fra Museet i Thisted til at lave bogen. Erik Dyrmann, der bor i Singapore, har gode minder om ferier hos Herdis og hendes mand Erland. Han syntes det har været vigtigt at få fortalt historien om mosteren Herdis Dyrmanns eventyrlige liv med dans.

Herdis Dyrmann med det første eksemplar af bogen “Tak for dansen”. Nevøen Erik Dyrmann junior i baggrunden.

Herdis Dyrmann for bordenden ved sammenkomsten på Museet for Thy og Vester Hanherred. Omkring bordet nevøen Erik Dyrmann junior og hans kone Betina og deres børn.

Betina Dyrmann opfordrede sin mand til at stå bag udgivelsen af bogen om Herdis Dyrmanns spændede liv med dans.

Åse Lindskov er en af Herdis Dyrmanns “gamle” danseelever…….

… da hun for 55 år siden gik til ballet hed hun Dyrholm.

Klik her for at læse og høre om Herdis Dyrmann – 31. marts 2011