Drop Stop sendte Brian ind i den åndelige verden

OPFINDER: Brian Vang fandt med den lille runde plastikskive i 1989 løsningen på rødvinspletter på festdugene – det gav ham frihed til at gå ind i den åndelige verde

Af Klaus Madsen – 21 juli 2011

NØRRE VORUPØR: For enden af Smedevej i Nørre Vorupør bor 66-årige Brian Vang i et stort rødt murstenshus. Det røde hus er stort set bygget på soklen af huset Brian og Sonja flyttede ind i for mere end 30 år siden. I foråret mistede han Sonja. Hun døde af kræft. Det var lyset og vidderne der fik Brian og Sonja til at flytte fra Holstebro til Vorupør.De første år kørte de hver dag fra Vorupør til Holstebro på arbejde. I 1983 blev Sonja hentet til det beskyttede værksted Limfjorden i Hurup som leder. Brian fulgte med og arbejdede på Limfjorden som værkstedsassistent


Klik på billedet for at høre Brian Vang fortælle om hvordan Drop Stop har ført ham ind i den åndelige verden

I 1989 vendte en lille rund plastikskive bogstavelig talt rundt på Brians tilværelse. Med Drop Stop løste han på helt enkel vis et stort problem – pletterne på dugene fra dryppende vinflasker. Det var enkelt og blev meget stort. Det blev så stort, at han i 2007 måtte sælge opfindelsen og alle rettighederne. Brian har erkendt, at hans menneskesyn ikke passer til den ofte brutale og kyniske forretningsverden.


Klik på billedet for at høre Brian Vang fortælle om sit tidligere liv som hesteopdrætter i 1800-tallets USA

I 1991 gjorde opfindelsen af Drop Stop det muligt for Brian at stoppe med at arbejde som værkstedsassistent. Det gjorde ham økonomisk uafhængig, gav ham frihed og tid. Brian er nu sikker på, at Drop Stop blev ham hivet for, at han skulle få ro til den dybe tankegang, der har givet inndsigt i den åndelige verden. Umiddelbart var det en tilfældighed der fik ham til at søge ind denne verden. Historien om Drop Stop fik en journalist til at foreslå Brian at opsøge en clairvoyant for at få svar på fremtiden. Et svar var, at han havde evner til at helbrede mennesker. Det fik ham til at søge ind i det han kalder den åndelige verden.

For 20 år siden løste Brian Vang problemet med rødvinspletter på festdugene. Efter han til en familiefest havde spildt rødvin opfandt han den enkle runde brik – Drop Stop.

Han fortæller, at han i to år gik “på heden” ved Vorupør for at få klarhed – en klarhed, der satte ham i stand til med den guddommelige kraft at heale mennesker. Han lægger ikke, som Jesus, hånd på folk. De fleste gange skal der mellem fem og otte behandlinger til for at hjælpe. Kun få gange har han oplevet, at en enkelt healing var nok. Nu healer han hver mandag eftermiddag, og fra hele Jylland opsøges han af mennesker med psykiske lidelser, og fysiske problemer med blandt andet hovedpine, piskesmæld og dårlige albuer.
Healingen kan også foregå i forbindelse med en samtale over telefonen.
Brian fjerner også spøgelser fra huse. Han sender spøgelserne op i himlen hvor han er sikker på de hører hjemme.
Han har hjulpet mange af med spøgelser fra huse og familiers fortid.

En dag på kontoret oplevede Brian den guddommelige kraft helt håndgribeligt. Han så en mandsperson i venstre håndflade. Det var et billede på størrelse med et pasfoto. Han lagde hånden i kopimaskinen, og han fik en kopi af hånden med billedet, så han kunne vise Sonja, hvad han havde oplevet. Billedet blev i hånden i nogle timer. Han havde i nogle år fotokopien liggende – pludselig en dag var den væk.

Brian Vang.

Brian tror, at vi som mennesker har haft tidligere liv. Han har selv i 1100-tallet været munk i et kvindekloster i Tyskland. Klarsynet af tidligere liv opnår han ved at opsøge mennesker, der som medie er i stand til at “tilbageføre” ham. Senest har han fundet ud af, at han i 1800-tallet i USA var hesteopdrætter. Han var gift med Susanne. Arbejdet som hesteopdrætter var så succesfuldt, at han blev opsøgt af repræsentanter for den amerikanske hær, der opkøbte alle de heste han kunne opdrætte. Han beskriver, hvordan han i USA blev en velhavende mand.

Mere end 30 år har Brian Vang boet i Vorupør.

Brian Vang  er født og opvokset i Snedsted. Fra 1960 til 1964 stod han i lære som møbelsnedker hos Ingvard Steffensen i Thisted. I 16 måneder var han soldat i Holstebro. I fem – seks år arbejdede han i Sønderjylland. Det husker ham som en tid, hvor den korte afstand til den tyske grænse, og grænsehandlens mange tilbud var fristende. Senere kom til at arbejde som modelsnedker på møbelfabrikken Domino i Holstebro. I virksomheden, der var en af landets tørste med stor eksport, var han med til udvikle nye møbler. Han søgte derefter nye udfordringer i arbejdet med mennesker med forskellige handicap på et beskyttet værksted i Holstebro. Her var han til han i 1983 sammen Sonja, der var socialpædagog, tog til Hurup på værkstedet Limfjorden.

Ture på heden afklarede Brian Vangs forhold til den åndelige verden.

Opfindertrangen har altid præget Brians arbejdsliv. Han er dog først sent blevet bevidst om sammenhængen mellem evnen til altid at finde en god løsning på problemerne, og evnen til at tænke abstrakt. Han er også overbevist om, at der en sammenhæng mellem opfindelsen af Drop Stop, og de muligheder og særlige evner han derefter har  arbejdet med.