Karen og Mads Peter har levet hele livet på troen


FÆLLESSKAB:
Et rigt liv i Bedsted med Guds ord i missionshus og kirke

Af Klaus Madsen –  22. februar 2009

BEDSTED: – Livet ville være tomt uden troen. Hver morgen, når Karen og Mads Peter Nørgaard sætter sig til morgenkaffen, begynder de dagen med en bøn, læser et stykke fra Biblen, og holder en kort andagt sammen. Det samme sker inden Karen og Mads Peter går til ro om aftenen. Så er dagen og de mange gøremål rammet godt ind, og “så sover vi godt”.   – Vi kan ikke leve og dø uden troen.

Klik på billedet for at se og høre om Karen og Mads Peters liv med Indre Mission i Bedsted.

En stærk tro og en tæt tilknytning til missionshuset og Indre Mission i Bedsted har været og er et urokkeligt fundament for Karen og Mads Peter Nørgaard. Det begyndte for begge med søndagsskolen i Missionshuset. Mads Peter, der er født og opvokset i Horsfeld, husker han sad på stangen på søndagsskolelærerens cykel. Der var naboen, der var søndagsskolelærer. I Mads Peters hjem var der ikke råd til cykler. Ungdomsårene i KFUM og KFUK førte helt naturligt videre til Indre Mission.

Sange er en vigtig del af fællesskabsfølelsen for Karen og Mads Peter.

Sange er en vigtig del af fællesskabsfølelsen for Karen og Mads Peter.

Karen og Mads Peter har siden 1972 boet på en ejendom i Gammel Bedsted. De kan tydeligt høre Bedsted Kirkes klokke, og mod syd bryder Vestervig Kirke bakkekammen. Karen er født i 1936 og Mads Peter i 1931. De har fejret guldbryllup. De første år drev de landbrug, og Mads Peter sammenligner de 14 køer, han passede og fik et udkomme af med de 140 køer, der nu er på den ejendom de solgte i 1972. Det er da en udvikling. I 14 år, til Mads Peter gik på efterløn, arbejdede han som altmuligmand på skotøjsfabrikken i Hurup. Karen arbejdede som beskæftigelsesvejleder, de første mange år med besøg hjemme hos de ældre. Hun sluttede arbejdslivet i terapien på plejehjemmet i Bedsted. Karen og Mads Peter fik ingen børn.

Bøn.

Bøn.

Karen og Mads Peter håber, de som troende kristne i Indre Mission har været en del af drivkraften i Bedsted. De har med glæde givet en stor del af livet til arbejdet i Indre Mission og kirken. I 27 år har de været medlemmer af bestyrelsen. De har begge taget en seksårig periode som formand. Mads Peter fra 1988 til 1994 og Karen fra2002 til 2008. Mads Peter optager møderne i missionshuset og gudstjenesterne i kirken på bånd for at køre rundt til en halv snes ældre, der ikke længere har mulighed for at komme ud. Karen Synger stadig i kirkekoret – hun har tænkt på at stoppe, men det er blevet ved tanken.

En god og hyggelig snak ved kaffebordet.

En god og hyggelig snak ved kaffebordet.

Mange rejser til det, der hed Jugoslavien, og Østrig har været gode oplevelser. De har været på tur til Israel med Bedsteds tidligere sognepræst Johs. Esmarc som rejsearrangør. I 2000 var de til passionsspillet i Oberrammergau. Oplevelsen var så stor, at de, når der i 2010 igen er passionsspil, tager af sted.

Kaffe og godt humør.

Kaffe og godt humør.

Hjemmet er gæstfrit. Der har altid været plads til menesker, der haft det svært med livet. Kærlighed og omsorg har de giver videre. Karen fortæller en lille historie om et meneske, de har haft kontakt med, hvor misbrug af både alkohol og stoffer havde magten. Pengene var simpelthen sluppet op, og der var ingen mad i huset. Det løste Karen ved at købe en bakke rugbrød og en bakke leverpostej. Så var hun også sikker på, at pengene ikke blev brugt forkert.

Troen giver ro i sjælen, så længe man lever.

22 thda karenmadspeter06

Hjemlandstoner hedder Indre Missions Sangbog.

Klik her for at se og høre om Karen og Mads Peter

Se flere Bedstedfortællinger