Bedsted på bænken


FORTÆLLING: I husene i Bedsted bor mennesker med masser af gode fortællinger

Af Klaus Madsen –  11. januar 2009

BEDSTED: Der er stille og tomt foran den aflåste stationsbygning i Bedsted. På en grå og råkold januarmorgen er der koldt på bænken. Om 10 minutter, klokken 08.52, krydser togene fra Struer og Thisted hinanden.

Klik på billedet for at se og høre om en vintermorgen i Bedsted.

Så går de automatiske bomme ned og giver en lille pause til bilerne på Thylandsgade. Sådan er det mange gange hver dag, og sådan har det været omkring jernbanen i mere end 125 år.

Bommene ved jernbaneoverskæringen på Thylandsgade.

Bommene ved jernbaneoverskæringen på Thylandsgade.

Ud fra Bedsted.

Ud fra Bedsted.

Bedsted er en stationsby med næsten 1000 indbyggere. Bedsted station blev omdrejningspunktet for en by med huse, mennesker, arbejde, forretninger, glæder og sorger. Det hele hænger sammen. Der er en sammenhængskraft, der har har drevet og stadig driver Bedsted.

Bedsted Station

Bedsted Station.

Bedsted Kro

Bedsted Kro.

Thylandsgade.

Thylandsgade.

På tværs, og måske også lidt på trods, er Bedsted udgangspunktet og det sted man vender tilbage til. Nogle mennesker bor og arbejder i Bedsted. Nogle tager af sted hver dag og koimmer tilbage til aften – nogle har valgt at tage helt væk for at bosætte sig andre steder i landet – de kommer også tilbage. Livet i Bedsted drives af historier, der kan blive til gode fortællinger.

Bedsted har stadig forretninger.

Bedsted har stadig forretninger.

Bedsted station.

Bedsted station.

Se flere Bedstedfortællinger