Bankospillerne mødes i Bedsted 50 gange om året


BANKO: Der spille banko hver onsdag i Bedsted

Af Klaus Madsen – 18. februar 2009

BEDSTED: Hver onsdag aften præcis klokken 19.30 sætter Egon Haag sig op til nummerpulten i Bedsted Idræts- og Fritidscenter. Der er kun to bankofri onsdage i Bedsted. Det er uge 30 – bankospil kan ikke konkurrere med Vildsundmarkedet – og i ugen mellem jul og nytår.

Klik på billedet for at se og høre om banko i Bedsted.

Egon Haag ved nummerpulten.

Egon Haag ved nummerpulten.

Bankospillet i Bedsted er et væsentligt økonomisk fundament for arbejdet med børn og unge i Bedsted Idrætsforening. Bankohistrien i Bedsted Idrætsforening går langt tilbage. Det blev spillet i idrætshuset, der lå ved fodboldbanen ved stationen bag Linnet. Senere flyttede spillet til idrætsforeningens hus der nu udgør en del af Bedsted Idræts- og fritidscenter. Da centret og hallen blev bygget blev det indføjet i vedtægterne, at Bedsted Idrætsforening i al fremtid har retten til, hver onsdag, at holde bankospil i hallen.

Preben Pedersen gør kassen op. Han har i mere end 20 hjulpet til bankospillene.

Preben Pedersen gør kassen op. Han har i mere end 20 hjulpet til med bankospillene.

Gode penge til idrætsforeningens unge medlemmer.

Gode penge til idrætsforeningens unge medlemmer.

Efterhånden er der kun “spil” i Bedsted og Thisted. Rygeforbud har stoppet bankospillet i blandt andet Hørdum. I Bedsted valgte man at holde tobakspinen ud. Det lønnede sig – nu er der næsten lige så stor deltagelse som før tobaksforbudet. Flere bankospillere kommer til Bedsted med bankobussen, der ned gennem Thy samler spillerne op.

Banko - pladen er fuld.

Banko – pladen er fuld.

Klik her for at se og høre om banko i Bedsted

Se flere Bedstedfortællinger