Kurt har værksted ved hovedvejen i Ydby

FYNBO I THY: Kurt Larsen fra Fyn mødte en pige fra Thy og flyttede mod nordvest til Thy i 1982

Af Klaus Madsen– 10. februar 2011

YDBY: Det fynske er ikke til at tage fejl af, når Kurt Larsen tager telefonen på autoværkstedet i Ydby, Næsten 30 år med adresse i Thy har ikke rokket ved den fynske melodi.

Klik på billedet for at se billeder og høre Kurt Larsen fortælle

Han er udlært pladesmed og autopretter på Næsby Karosserifabrik. Kurt Larsen har siden svendebrevet haft sit eget værksted. De første år kørte han taxa i Odense seks nætter om ugen, og arbejdede fire til fem timer hver dag på værkstedet. Senere fik han på Fyn værksted på fuld tid. Han mødte også en pige, Karen Margrethe Øland, fra Thy, og da hun måtte rejse hjem til det nordvestjyske fulgte Kurt med.

En næsten 20 år gammel Peugeot 205 på værkstedet i Ydby.

Efter at have haft arbejde forskellige steder, startede Kurt værksted først i Vestervig og senere i Ginnerup. I 1990 overtog han autoværkstedet i Ydby. De første år lejede han værkstedet af Kristian Kjeldsen, der i 43 år havde været Ydbys mekaniker. Efter Kristian Kjeldsens død købte Kurt ejendommen med beboelse og værksted.

Kurt Larsen med den uundværlige telefon.

På værkstedet i Ydby har Kurt specialiseret sig i at gøre biler klar til syn. Både de priser han giver, og kunderne er faste. Hvert år sender han 70 – 80 til syn.
På pladsen ved værkstedet står et par rækker med brugte biler i næsten alle prisklasser. Han køber brugte biler og gør bilerne klar til salg. Værkstedet ligger ved Hovedvej 11, og salget nyder godt af opmærksomheden fra den store daglige trafik.

Kurt Larsen på værkstedskontoret.

Mange i Thy har behov for at have to biler. Den offentlige trafik giver ikke mange muligheder for at komme til og fra arbejde. Det giver Kurt mulighed for, at sælge en del af det han kalder “to-års biler” – nysynede biler til 15-20.000 kroner, der kan køre et par år inden det måske ikke kan betale sig at bekoste de nødvendige reparationer til et nyt syn. Så har man haft en bil i to år til en overskuelig udgift.

En billig bilfra 1994.

Kurt har altid lavet biler. Han er fyldt 60, men har ingen planer om at stoppe. Han ved ikke hvad han skal lave, hvis ikke han har arbejdet på værkstedet. Han har ikke lyst til at holde.
Som han udtrykker det: – Der skal da ske lidt.

Ydby Autoværksted – tæt på hovedvejen.