Trines tanke for hjemløse

ILDSJÆL: Trine Pedersen kæmper for, at Thisteds hjemløse ikke skal sove på et offentligt toilet på et koldt flisegulv,  eller på en sofa hos vennerne

Af Klaus Madsen – 8. marts 2019

THISTED: En udsendelse i fjernsynet om, hvordan man i Aarhus tilbyder små huse til hjemløse, har inspireret Trine Pedersen til at foreslå en lignende løsning i Thisted. Trine er næstformand i Thisted Kommunes udsatteråd, og her har hun bragt forslaget frem.
Trine er frivillig på Rampen i Thisted.
Rampens teamleder Mona Jacobsen fortæller, at der konstant er tre til fire hjemløse i Thisted.

Thisted Kommunes beskrivelse af Rampen

Klik på pilen for at høre Trine Pedersen fortælle

I de små huse vil hjemløse have et sted, hvor der er tørt og varmt.
Det er Trines tanke, at brugerne skal være med til at bygge de små huse. Hun foreslår også, at husene kan placeres på arealet tæt på Rampen på havnen i Thisted.
Nået brugerne selv bygger, bliver det også lettere at få brugerne til at hjælp med til at passe på husene.

Trine og medlemmerne af udsatterådet har haft et møde med medlemmerne af Thisted Kommunes Social- og sundhedsudvalg. Resultatet blev, at politikere, udsatterådet og medarbejdere fra Rampen skal på en studietur, enten til Aarhus eller Aalborg, hvor der begge steder er opført boliger for hjemløse.
Trine håber, at hendes ide bliver til virkelighed, og hun er glad og også stolt over, at politikerne har taget godt i mod forslaget.

Det er ikke kun de store byer, der har hjemløse. Mennesker med misbrug og mennesker med psykiske sygdomme kan have svært ved at bo i traditionelle lejligheder. De giver op overfor de regler, som de mødes med.
I Thisted er der hjemløse, som overnatter på et af byens offentlige toiletter. Det er uværdigt. Gulvet er koldt, og de må finde sig i mødet med toiletternes gæster. Det er heller ikke rart for en toiletgæst at træffe på et sovende menneske på flisegulvet. Toiletterne er heller ikke det mest appetitlige sted at tilbringe en nat.
Det er også både uværdigt og uholdbart for en hjemløs at bede om lov til at overnatte på sofaen hos venner.
Et tilbud om at kunne bo en tid i et lille hus tæt på Rampen, kan være et lille skridt på vejen mod det, de fleste vil betegne som et normalt liv i en god bolig.

Trine blev medlem af udsatterådet for 4 år siden. Hun meldte sig til arbejdet efter en god snak med kommunalbestyrelsesmedlem Jens Otto Madsen. Hun har i mange år været førtidspensionist, og selv har “mærket livet”. Hun elsker at gøre noget for andre. Hun vil gerne kæmpe for de svage.
– Husk at give noget til andre. Ikke kun tænke på dig selv, er Trines stille opfordring.
Hun kommer næsten hver dag på Rampen. Her hjælper hun blandt andet til med at sortere og fordele det brugte tøj, som bliver afleveret på Rampen.

Trine er fra egnen omkring Skive. De sidste 16 år har hun boet i Thisted.