Fra landevej til gokartbane

RACE: Tommy Jensen byttede i 2002 lange lastbilture ud med hurtige runder på gokartbanen. Interessen for gokart begyndte med en havetraktor til sønnen Dennis

Af Klaus Madsen – 13. september 2012

NORS: Da Tommy Jensens søn Dennis var 9-10 år gammel fik han en havetraktor. Det var tanken, at græsplænen skulle trimmes og være fin. Dennis havde en lidt anden mening. Han brugte havetraktoren til køre “ræs” med, og det satte tydelige spor i græsplænen.


Klik på billedet for at høre Tommy Jensen fortælle

En af Tommys gode venner foreslog derfor, at 10-årige Dennis skulle “have brændt noget krudt af” og prøve en tur i en gokart på gokartbanen i Tved, der lå bare 500 meter fra familiens daværende hjem.
Besøget var så vellykket, at Tommy Jensen samme dag købte en brugt gokart til Dennis. For Dennis blev det til mere end 10 år i gokartsporten. Han har kørt om mesterskaber, både nationale og internationale, og han har været klubmester flere gange.
Dennis har stoppet gokartkarrieren. Tommy fortsætter med at arbejde med de små hurtige firhjulede racere.

Tommy Jensen.

I 2002 overtog Tommy udlejningen af gokarts på banen i Tved. Han var blevet grebet af sporten og de små hurtige gokarts.
Tommy kørte den gang lastbil, og han havde i mange år kørt eksportbil til Sverige.
De første år i Tved gik det godt. Der var stor interesse for at leje gokart til forskellige arrangementer. Turisterne fandt også vej til gokartbanen. Vejret drillede dog ofte. Det er umuligt at udleje gokarts i regnvejr. Da færgetrækkene fra Hanstholm stoppede, forsvandt også en del af grundlaget for udlejningen.

Tommy har investeret i 10 nye gokarts fra en kendt svensk fabrik.

Sideløbende med udlejningsjobbet kørte Tommy stadig lastbil i Danmark. Om sommeren havde han i perioder orlov fra jobbet som lastbilchauffør. Det var i sommeren 2006 en tur fra Hanstholm til Esbjerg med et læs fisk, der blev startskudet til Thy Gokart, den indendørsbane han nu driver i Nors.
På vej til Esbjerg blev Tommy ringet op af en bekendt fra Fjerritslev, der ville have hjælp til at bygge en indendørs gokartbane. Det sagde Tommy ja til i første omgang – en beslutning en motorcykelbetjent kom til at ændre.

Tommy i “pingvinsvinget”

Tommy blev stoppet for at køre for stærkt, og det var en tilståelsessag og en bøde på 3000 kroner.  Da betjenten kontrollerede lastbilens fartskive, var der to ubetydelige fejl, der hver kostede 3000 kroner. Sammenlagt ville det give en bøde på 9000 kroner. Tommy slap med fartbøden på 3000.
På vej tilbage til Thy besluttede Tommy, at han ikke længere ville være et stykke jaget vildt. Han havde været tæt på at miste en ugeløn.
Tilsagnet om at hjælpe i Fjerritslev blev trukket tilbage med en besked om, at han selv ville bygge en gokartbane.
Efter en uge havde Tommy lejet sig ind i en del af møbelfabrikken Licentias forladte produktionshal, og fem uger efter. 1. september 2006, åbnede Thy Gokart med en bane på 250 meter. Banen er udvidet, og er nu på 400 meter. Der er indkøbt 10 nye gokarts.
Så håber Tommy der kan komme lidt med aktivitet. Krisen har også ramt, det han kalder, Thys eneste forlystelse.

Gokart-cockpit.

For at supplere indtægten fra gokartbanen kørte Tommy en overgang transporter med fisk fra Hanstholm til Thyborøn. Arbejdsdagene i lastbilen startede ofte klokken to om natten, og sluttede ved middagstid. Hjemme ved gokartbanen i Nors sluttede dagen mellem 22 og 23. Det blev for meget. Nu arbejder ham som hjælper på et bosted for unge mennesker.

Sikkerhed og hjelm er vigtig.

Tommy er gift med Pia, der arbejder på Oticon i Thisted. Sønnen Dennis er blevet 24 år, og døtrene Michelle og Nanna er blevet 20 og 14. Familien bor i Nors.
Når der er større arrangementer med spisende gæster, hjælper familien med arbejdet omkring gokartbanen.

Så galt er det heldigvis aldrig gået på banen i Nors.