Hele Thy til Thybordet

ALLE HANNÆS- OG THYBOERE kaldes til fællesspisning mandag den 2. september kl 18.30

Axel Nielsen fortæller: Thybordet!!!!  Hvad er nu det for noget??

Axel Nielsen er sammen med Hanne Sowinski, Poul Alstrup og Leo Bjørnskov arbejdsgruppen bag ideen om Thybordet.

Forklaring følger, men vi skal en lille omvej.

Når man som jeg er født i Thy og holder af denne egn føles det som et angreb at møde ordet Udkantsdanmark, der i al fald af de fleste opfattes som negativt ment..
Og det samtidigt med, at vi godt ved, at vi i Thy er samlingssted for ting, der er værd at prale af.
Det er som regel ting, der er forbundet med aktiviteter på den ene eller anden måde.
Det er også almindeligt, at der er en eller flere ildsjæle i spidsen og hvor ville det være godt, om vi menige ville påskønne pionerindsatsen.

Lidt opløftende kan det måske være at vide, at man også andre steder kæmper for at få førertrøjen på.
Hvad er det så man hører? At København må se sig distanceret af Horsens i kampen om de store musikevents. Københavnerne kan ikke forstå det, men tovholderen i Horsens, Frank Panduro, forklarer med et skævt smil, at det er fordi horsensianerne har taget medejerskab.til de store arrangementer..

Trylleordet var altså medejerskab. Kunne vi bruge det?. Så var det også nærliggende at forestille sig, at forud for medejerskab skulle skabes et fællesskab, og hvornår større fællesskab end når mennesker spiser sammen, så derfor er ALLE HANNÆS- OG THYBOERE kaldt til fællesspisning mandag den 2. september kl 18.30.
Man indtager i princippet samme menu: fisk – frikadeller – dansk frugt, grød, eller dessert. Glemmes må det ikke, at 5 minutter efter mødetid – altså kl. 18.35 synger alle samme sang: Blæsten går frisk over Limfjordens vande.

Klik på billedet for komme til hjemmesiden for Thybordet