”Livet er ikke det værste vi har”!

Gitte Ishøy

Af Gitte Ishøy – Gitte Ishøy, sognepræst i Thisted siden 1985 – 24. oktober 2013

Hvor har vejret dog været uforligneligt i september måned: Solrigt, varmt og smukt. Jeg mindes specielt en bestemt lørdag morgen, hvor jeg løb min sædvanlige løbetur – fra Magnoliavej ud ad Fårtoftvej, Grønlundsvej og hjem igennem Eshøj Plantage. Solen var ved at stå op, himlen var ved at antage rødlige og lyserøde farvenuancer. Der lå små tågebanker smukt fordelt rundt om i landskabet, og nogle rådyr græssede rundt omkring. Der fløj gæs henover området. Inde i skoven hørte jeg suset af svanevinger, og lige i det samme delte træerne sig, så jeg fik lov til at nyde synet af tre svaner. De fløj helt nede ved vandoverfladen, der havde antaget et lysende skær fra den opadgående sol.

To gange har jeg været på tur med mine konfirmander ude ved Nors Sø, lige midt i vores dejlige National park. Vi var så heldige begge gange, at vejret var med os, med sol og tørvejr – så nogenlunde da!  – Begge gange begyndte vi turen med at stå ved kanten af Nors Sø og synge ”Op al den ting.” Vil I tænke jer, de sang med, konfirmanderne, for selv de blev angrebet af den smukke natur og morgenstemningen. Solen der stod op over søen, gæs, der trak hen over søen, mosekonen, der bryggede på livet løs – så selvfølgelig lige det faktum, at ingen kunne høre os!  – og de glemte sig selv!

Gitte Ishøy

Gennem Eshøy.

Hvad vi lavede? Åh, vi gik såmænd bare omkring 14 km rundt i skoven. Først én rute på omkring de 10 km., dernæst én på omkring de 4 km. Selvom konfirmanderne påstod, at de ikke kunne mærke hverken deres fødder eller ben, tror jeg – håber jeg – de nød turen! Jeg gjorde i hvert fald! Formålet: Intet andet end at hygge, gå, lære hinanden at kende, være sammen, kigge, se, lytte til skoven og dens lyde – og hinanden. – Hvis nogen så os ved skovelege-pladsen, troede de sikkert de så syner!

Med til september hører også en Børnekulturnat i Thisted By, hvor vi deltog fra kirken. Temaet var kaos i natten. Vi holdt kaos inde i Thisted kirke, hvor vi tre steder byggede Babelstårne, sang Sigurd Baretts ”Babelsang”. Der var vist også kaos i kirketårnet. Udenfor blev der ristet skumfiduser over sagte ild. Afslutningen udenfor kirken var en smuk oplevelse. På kirkens grund var tændt en masse levende lys. Børn og voksne kom i procession hen over kirkegården ned til Store Torv, hvor vi med hjælp fra Snedsted Garden sluttede aftenen af med sangen ”Nu er jord og himmel stille.” Det blev stille efter den oplevelse – selv inde i  hjertet.

Gitte Ishøy

Mod Nors Sø.

Hele september måned samlede vi på gode oplevelser sammen med børn. Vi havde nemlig et minikonfirmandtræf en mandag. Hvis I så sære udklædte mennesker, der måske lignede nogle fra Israel fra omkring 2.000 år siden, så var det bare os fra kirken. Vi havde poster rundt om i hele byen. Igen foregik det hele en smuk, varm sensommerdag. Børnene løb glade og hujende fra post til post. Vi sluttede af ovre i vores kirke. Børnene fik et forstenet søpindsvin med sig hjem. Der kan fortælles meget om sådan én sten, bl.a. om overtro. Jeg håber, børnene fik budskabet med sig hjem: Uanset hvad, så er I holdt af, nøjagtig som I er!   …. Se, nu har I fået lov til at høre lidt fra min hverdag, hvor rig og god den også kan være!

Eshøj Plantage.

Eshøj Plantage.

klik her for oversigt over alle indlæg