Lige til højrebenet

ILDSJÆL: Pia Andersen er mor,  til tre drenge der gerne vil spille fodbold. Hun hjælper til træning og er aktiv i Koldby-Hørdum Idrætsforening

Af Klaus Madsen – 2. juni 2011

KOLDBY: Klokken er fem på en lidt blæsende og kølig onsdag eftermiddag i maj. Som en flok sværmende bier omkring dronningen er 15 børn i børnehaveklassealderen mødt op på træningsbanerne i Koldby. En af de voksne i midten af flokken er Pia Andersen. Hun er klar til at knytte snørebåndene på de små blanke fodboldstøvler. Hun er også klar, når en af de små seje knægte får næsen helt ned i græsset. Så giver hun trøst og hurtig opmuntring.


Klik på billedet for at se billeder og høre Pia fortælle

For Pia er der vigtigt, at børnene tager hjem med en god oplevelse. Det er godt at komme hjem til mor og far og fortælle: – i dag fik jeg ros, jeg har lært at skyde rigtig til bolden.
Det er også godt når, Pia og de andre voksne, får en god forståelse for spillet med bolden bragt videre til børnene. Lige så vigtigt er det, at børnene lærer at være en del af et hold – et fællesskab.

Pia Andersen.

Når man, som Pia, er glad for fodbold og sport er det helt naturligt at hjælpe med arbejdet i idrætsforeningen. Hun spillede i begyndelsen af 90erne på Nordthys damehold og senere på danmarksserieholdet i Thisted. Glæden ved fodboldspillet vil hun gerne give videre, og hun er glad for at kunne betale lidt tilbage for de mange gode oplevelser hun selv har haft som aktiv fodboldspiller.

God kontakt til børnene er vigtig.

Et lille uheld, og Pia er hurtig med trøst og opmuntring.

Pia er gift med Ove Andersen, der også har spillet fodbold, og har spillet på førsteholdet i Thisted. De har drengene Mikkel, der er tolv, Magnus på ni og Jeppe der er seks år gammel. Hele familien er optaget af fodbold. Ove er træner og drengene spiller. Den ældste, Mikkel, træner og spiller i Hurup – der er desværre ikke tilslutning nok i Koldby-Hørdum til et hold på hans alder.

Det er sjovt at være sammen med børnene.

For Pia, der er lærer og ansat som koordinator på Snedsted Skoles ADHD-afdeling, er ugen godt besat. Tre fodboldglade drenge hjemme, en flok børn på skolen og en flok ivrige børn til fodboldtræning. Det hele afrundes med en plads i idrætsforeningens ungdomsudvalg. Nogle gange om året er Pia med til træne fodboldpigerne i Koldby-Hørdum. Det kan være godt at have et forbillede, og Pia kan vise, at en pige også kan både tæmme og ramme en bold på den rigtige måde.

Det kan godt være svært at træne det rigtige skud.

Arbejdet med børnene i idrætsforeningen er vigtigt. Det er også svært. Det er svært at “holde gang i” foreningslivet. Samtidig er det også i blandt andet idrætsforeningen, det er muligt at holde liv i de små samfund. Når det lykkes at få børn og voksne til at blive aktive, giver det en oplevelse af, at det betyder noget, når man står sammen. Der skal ildsjæle til for at holde “varmen” i de små samfund.

Fodbold og sport er livsglæde.