Naturmad

 

www.nationalparkthy.dk

Ramsløgsuppe

til 4-6 personer

naturmad_ramsløg01670naturmad_ramsløg02670

100 g løg
2 spsk olivenolie
200 g kartofler
ca. 7 dl grønsagsbouillon
50 g ramsløg
evt. grønne ærter eller asparges
Hak løgene og svits dem i olien til de er klare og lidt gennemsigtige. De må ikke blive brune.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Kog løg og kartofler under låg ca. 8 minutter.
Snit/hak ramsløg og kom dem i gryden. Lad suppen koge op og fjern gryden fra varmen.
Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen.
Varm suppen op til kogepunktet og smag den til med salt og friskkværnet peber.
Hvis du laver suppen sent på sæsonen, kan du evt. servere den med nye danske asparges eller ærter.
Servér suppen portionsvis. Sæt evt. en spsk creme fraiche på toppen af suppen.

Hybenrosesirup

naturmad_hyben02670naturmad01_hyben01670

1 l kronblade af hybenrose
1 l vand
1 l sukker
Bladene pilles af blomsten og skylles. Bladene koges ca. 5 min. og sies fra.
Væsken tilsættes sukker og koges ind ca. ½ time, til den er passende tykflydende.
Hæld siruppen på skoldede glas, som evt. skylles med Atamon, og luk dem til med det samme.
Serveres til græsk yoghurt. Pynt med et par friske rosenblade på toppen.

naturmad01670

naturmadoversigt

bredtbanner_edited-2