Tak, at i lod jer lede!

AKUTHJÆLPERNES PRIS: Kristian Nørgaard fik hjertestop 6. juli 2014. Han blev genoplivet af Aggers akuthjælpere og fløjet med lægehelikopter til Aalborg Universitetshospital. I respekt for livet udtrykker han tak til akuthjælperne. Takken blev bragt som læserbrev i Thylands Avis.

Af Kristian Nørgaard, Agger – 4. september 2014


Var jeg blot en mådeholden digter, ville jeg straks sætte mig til skrivemaskinen og skrive en flot ode –
eller var jeg bare et musikalsk mini talent, der kunne komponere blot et lille stykke fint musik, ville jeg straks fare over mit instrument og komponere et lille musikstykke og tilegne det alt sammen Aggers Akuthjælpere.

 Men en ting kan og skal jeg sige: TAK til Jer der har meldt Jer til den opgave, som ikke bare for Jer, men i sandhed også for mange andre er uendelig meningsfyldt.


Søndag den 06. juli faldt jeg om med hjertestop i vores hjem, hvor min hustru Lilli og jeg var ene til stede. Lilli kaldte så 112, som fik hende i gang med hjertemassage. Snart kom  der en fra Aggers Akuthjælpere, som tog over, mens Lilli havde kontakten til 112. Et ægtepar kom lidt senere med hjertestarteren. Falck og en akutlæge kom og en helikopter, hvori jeg blev fløjet til Ålborg Universitetshospital og lagt i koma.

Nu er det jo ikke min sygehistorie det drejer sig om, men om et fantastisk akutberedskab i Agger. Men 12 dage gik der fra hjertestop og til operationen  blev gennemført den 18. juli. 
Der kan ikke siges nok positivt om Akutberedskabet i Agger. Havde det ikke været for Jeres hurtige indsats, havde min familie haft endnu en grav på kirkegården at se til.
Det var lidt underligt at vågne op efter næsten 10 døgn udenfor bevidsthedens grænse og det første mine tanker faldt på var et salmevers fra vores skoletid:
Så lad det gå, som vor Herre vil!
må tungt vi græde, skal dybt vi knæle,

Og med dette tager jeg ikke glansen af akuthjælpernes indsats, men sætter den ind i det rette perspektiv.
At være ledt og vejledt.¨
T A K at I lod Jer lede!

 

Kristian Nørgaard er født i Agger i 1946. Efter arbejdsår, som sekretær i KFUM og kordegn,  i Vendsyssel og Sønderjylland, vendte han og hans kone Lilli i 2006 tilbage til Agger.