Uretfærdighed har det ikke godt i Pias selskab

“Der var lidt af rebel i teenagepigen Pia, og det var måske derfor hun valgte at rejse på efterskoleophold hos Tvind i Ulfborg.”

“Pias kamp for retfærdighed stødte sammen med Tvinds ret så barbariske måde at takle unge mennesker på. Hendes telefonsamtaler med dem derhjemme blev overvåget. Hun oplevede, at det var hele klassen der ikke fik morgenmad, hvis nogen havde forbrudt sig mod tvindfællesskabets dogmer. Det udviklede sig så langt, at en dreng, som havde lidt svært ved at komme op om morgenen brutalt med brandslangen blev spulet ud af sengen.”

“Da hendes klassekammerater fra overbygningen på Sjørring Skole var på besøg stak Pia af fra Tvind og tog med kammeraterne tilbage til Thy.”

Klik på billedet for at se billeder og høre Pia Dam fortælle

Læs om, se billeder og hør Pia Dam fortælle – 19. februar 2018

Mælkedrengens dag

“Mælkemanden hed ulogisk Svend Fisk. Om han selv vidste det, blev jeg aldrig klar over. Alle eller næsten alle heromkring havde øgenavne, og Svend hed Jensen. Efterspurgte man Svend Jensen kunne der være lang vej, før man nøjagtigt fandt frem til, hvem manden var. Modsat vidste alle der kendte ham, hvem Svend Fisk var, og hvor han boede. Jeg fik sommerferietjans af mælkemanden og skulle cykle hjemmefra i Agger, og møde Svend ved det østligste hus i Krik.”

“Jan var kommet på Thisted Sygehus, hvor man kunne konstatere at mit skud spidshagl var gået ind i højre øjes øjenhule mellem øjeæble og knogle. Her sad haglet så snert på synsnerven, at lægerne ikke mente det forsvarligt at fjerne det, og lod det sidde. Risikoen for at miste syn og øje var tilstede. Rådet blev at lade haglet sidde og indkapsle sig. I dag er Jan 67 år, og går rundt med ‘mit Diana spishagl’ i hovedet.”

Hans Erik Nørgaard

Klik på billedet for læse Hans Erik Nørgaards Thy-signatur – 12. februar 2018

Thy – årets gang

Skyum.

Klik på billedet for at se landskabet og lyset over Thy – siden opdateres løbende

Der kommer altid en dag, hvor solen skinner

“M. Henriksen står der på postkassen indenfor opgangsdøren i en af Thisted Boligs blokke på Refsvej i Thisted. Navnet har stået på postkassen og en dør i opgangen siden 1. Marts 1989. Morten Henriksen er glad for at bo der, og han er en af de beboere i komplekset, der har boet der længst.
Det var også i 1989 Morten, som kun 23-årig, blev førtidspensionist på grund af psykisk sygdom.”

“Han følte det, som om han levede som en zombie i en osteklokke, og for 10-12 år siden begyndte han at nedtrappe medicinen, som han nu i mange år har været helt fri af. Morten føler han har fået et helt nyt liv. Nu “kommer der altid en dag, hvor solen skinner”.”

Klik på billedet for at se billeder og høre Morten Henriksen fortælle

Læs om, se billeder og hør Morten Henriksen fortælle – 7. februar 2018

 

Kunsten stiger i Thy

“Kulturlivet i Thy blomstrer som aldrig før.
Kunstforeninger, udstillingssteder, foreninger og klubber af alle arter skyder op som paddehatte.
Der er nu ikke tvivl om, at Nordvestjylland er det sted i Danmark der vokser allermest, hvad angår kultur- og kunstliv set i forhold til befolkningsunderlaget.”

Jan Morell

Heltborg Museum – Jens Søndergaard.

Klik på billedet for at læse Jan Morells Thy-signatur 30. januar 2018

 

Kathrine passer grisene

Kathrine Nedergaard er driftsleder på en større gård, hvor hun arbejder på 13. år. Hun har ansvaret for årligt opdræt af 40.000 grise. Interessen for landbrug begyndte med en aftale om at få 11-årige Kathrines pony på græs

Klik på billedet for at se billeder og høre Kathrine Nedergaard fortælle

Læs om, se billeder og hør Kathrine Nedergaard fortælle – 22. januar 2018

 

Fisk og byråd

Hver morgen klokken kvart over fire står fiskeopkøber Jørgen Andersen op hjemme i Vorupør. Der er ikke lys i mange vinduer, når han sætter sig bilen for at køre til Hanstholm. Når klokken er seks har han skabt sig et overblik over hvilke fisk, og hvor store mængder der står klar til salg på Hanstholm Fiskeauktion. Han har også i 17 år fundet tid til arbejdet som medlem af byrådet i Thisted

Klik på billedet for at se billeder og høre Jørgen Andersen fortælle

Læs om, se billeder og hør Jørgen Andersen fortælle – 8. januar 2018

 

Tilmeld dig nyhedsbrev fra navnligthy.dk i boksen til højre på siden

(OBS!! Billederne ses uden beskæring med en skærmopløsning på mindst 1600 pixels. På skærme med mindre opløsning ses billederne uden beskæring på siden med den skrevne fortælling)

0 Kommentar til “Uretfærdighed har det ikke godt i Pias selskab”


Der er i øjeblikket lukket for kommentarer.